Polythlonos érmekkel rajtolt a triatlon szezon!

Az idei triatlon évad elindítására keresve sem lehetett volna jobb helyszínt találni a verőfényes napsütésben úszó Margitszigetnél. Az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub az évadnyitó futam szervezésébe is beszállt, így senki sem csodálkozott azon, hogy április 30-án lépten-nyomon Polythlonosokba ütközhetett a szigeten. Érdemesebb azt kiemelni, hogy klubunk versenyzői számtalan remek eredménnyel rukkoltak elő, melyek puszta felsorolása is nehéz egyetlen cikk keretein belül. Mi azért megpróbálkozunk vele!

 

 

 

A Szupersprint táv 500 méter úszással kezdődött a Széchy Tamás Sportuszodában, ezt 12 km kerékpározás és 3 km futás követte. Az Universitas-kupa férfi csapatversenyében az ELTE gárdája a második helyet szerezte meg 2 óra 8 perc 35 mp-es összesített eredménnyel. A csapat tagjaiként Margull Dánielnek, Szakács Dávidnak és Borsányi Dánielnek gratulálhatunk. Bár a dobogó legfelső fokáról ezúttal lemaradtunk, némi öröm is vegyült az ürömbe, hiszen Nyári József személyében a győztes BME-trióban is akadt Polythlonos triatlonista. A kétfős női versenyben is ezüstérem jutott az ELTE-seknek, a Koronika Judit, Torma Noémi összeállítású csapat 1:37:56-os idővel szerezte meg a második pozíciót.

 

A nap legkiemelkedőbb teljesítményét Koronika Judit nyújtotta, aki a csapat második hely mellé egyéniben két aranyérmet is begyűjtött, 46:22-es idejével az Universitas-kupa és az ELTE-kupa is a kezébe került. Torma Noémi Universitas-kupa 5. és ELTE-kupa második helyezett lett, a teljes rózsaszínben pompázó Mórocza Nóra pedig az egyetemisták közül a nyolcadik, az ELTE különviadalában a negyedik leggyorsabbnak bizonyult. A hölgyek közül ki kell még emelnünk Keresztesi Gittát, aki a felnőtt versenyben ötödikként ért célba, illetve Mindszenty Andreát, aki a veterán korosztályban nem talált legyőzőre. Székely Noémi a senior korosztályban ért el negyedik helyezést.

 

A férfiak között Mester Bálint Universitas ötödik lett, Nyári József pedig a hetedik helyet szerezte meg ugyanebben a versenyben. Margull Dániel 44:22-es ideje az Universitas kilencedik helye mellé egy ELTE-kupa ezüstéremre is elég volt. Szakács Dávid 46:24-gyel végzett Universitas 12. és ELTE-kupa harmadik helyen. Batár Gábor a férfi seniorok között futott be ötödikként.

 

A IV. korcsoportos diákolimpia csapatversenyben a Polythlonos fiatalokat, név szerint Székely Kolost és Székely Benedeket is sorai közt tudó Toldy Ferenc Gimnázium csapata szerezte meg a második helyet. Benedek 27 perc 57 mp alatt teljesítette a 300 m úszásból, 8 km kerépározásból és 2 km futásból álló távot, ami az egyéni versenyben a hatodik legjobb volt. A fiatalok szép szereplése gondoskodott arról, hogy a margitszigeti nyitóverseny után ne csak az előttünk álló triatlon szezonra, hanem a távolabbi jövőbe is bizakodva tekintsünk. Gratulálunk minden lelkes verenyzőnknek, természetesen azoknak is, akiket itt nem tudtunk név szerint említeni, de munkájukkal, kitartásukkal hozzájárultak a csapat sikeréhez.

 

          

 

 

(Képek forrása: hunrun.com, elteonline.hu)

Írta: Adminisztrátor Versenyeink | 2011-05-03 09:06
P & N Alliance