"Ez a sportág meghálálja, ha dolgozol érte"

Torma Noémi, az ELTE-BEAC Polythlon versenyzője amatőrként a magyar válogatottal utazik az idei triatlon világbajnokságra. E lehetőség elnyeréséhez jó adag elhivatottság mellett némi szerencsére is szüksége volt a PPK doktoranduszának, a Triatlon Szövetség ugyanis azon amatőr sportolók közül sorsolta ki, akik az idei évben legalább öt versenyen elindultak. Noémi hat befejezett kihívással túl is teljesítette a célt, így a tavalyi budapesti VB után szeptember 10-11-én Pekingben is rajthoz állhat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sikerekben gazdag szezont koronázhat meg pekingi teljesítményével a Polythlon triatlonistája, aki korosztályában rendszeresen 7-8. helyen végzett, a májusi MEFOB-on és az augusztusi Sprint OB-n pedig csapatban szerzett ezüstérmet. Az Amatőr Kupát végül az ötödik helyen zárta, és ráadásként még egy Ironmant is végigcsinált párosban. Noéminél rátermettebb sportemberhez tehát aligha kerülhetett volna a VB-indulás joga, és bár a versenyek alatt nem a kínai főváros, hanem az aktuális feladat lebegett szemei előtt, neve hallatán azért elejtett egy-két könnycseppet a tiszaújvárosi sorsoláson. „Eddig is úgy éreztem, hogy rengeteg dolgot kaptam a triatlontól, hogy ez valóban egy olyan sportág, mely meghálálja, ha dolgozol érte. Most ez méginkább így van” – mondja hetekkel az örömhír után, de még mindig a hatása alatt.

„Az elsődleges célom most az, hogy magamból mindent kiadva a lehető legjobb eredménnyel tudjam befejezni a versenyt. Az úszás valószínűleg nem lesz neoprénes, ami nekem kedvez, viszont a technikás biciklis pálya, a meleg és a magas páratartalom megnehezíthetik majd a dolgom. De igyekszem maximálisan helytállni” – latolgatja esélyeit Noémi. A váratlan ámde kiérdemelt siker a világbajnokságon jóval túlmutató lökést adhat fiatal sportolónknak, a megújult lendületet talán nemcsak a jövő évi triatlon versenyeken, de az egyetem falai között is érezhetjük majd. A kiváló, köztársasági ösztöndíjat is elnyert tanuló szakmai tapasztalatként is tekint pekingi élményeire, melyeket a sportpszichológia képzés keretein belül hasznosíthat.

Bármit is hozzon a jövő, Noémi – mint mindig – optimista. „Most rajtam a sor, hogy visszaadjak valamit a triatlonnak. ezt sok edzéssel és egyre javuló teljesítménnyel tudom majd megtenni.” Úgy legyen! Addig is fordítsuk peking felé vigyázó szemeinket, és zúgjon a Hajrá Noémi! Hajrá ELTE!


Teczár Szilárd

 

Írta: Adminisztrátor Egyéb hírek | 2011-09-09 17:41
P & N Alliance