3. Polythlon Hírlevél – 2007. április 19.

Tartalom:

  1. Somogyszil mégegyszer - korrekció
  2. Beszámolók
  3. Ironman toborzó még mindig
  4. Egyebek
  5. Hogyan szerezzünk sportorvosi engedélyt
  6. Következő versenyek

1. Kiigazítás Somogyszillel kapcsolatban

 

Sajnos előző Hírlevelünkben pontatlanul adtuk közre a résztvevők számát. Frölich Georgina, aki – másokkal együtt - már nagyon várja, hogy elkezdődjenek úszóedzéseink, édesapjával (aki egyébként tavaly az Ironmat is megcsinálta) és barátnőjével érkezett. Most közreadom beszámolóját:

„A somogyszili duatlonhoz annyit tennék még hozzá, hogy + 3 fő képviselte magát rajta, ugyanis Apuval és Kőhegyi Borival indultunk rajta! Borinak nagyon jól ment, Apu a szívproblémái miatt csak 140-es maximális pulzussal nyomathatta, így csak 5. lett a korosztályában (Veterán I.), én pedig épp egy súlyos betegségből vagyok felépülőfélben, úgyhogy:  célbaértem! :) Sajnos a többiekkel nem találkoztunk, talán mert még nem ismerjük egymást. De majd a következő versenyeken!”

Idetartozik még az a kegyetlen igazság, hogy Georgináék mégiscsak találkoztak velünk, többiekkel (Márkot nem tudom),  Somogyszilen: együtt beszélgettünk édasapjával és közös barátainkkal, Molnár Zoliékkal az UTÉből (ráadásul Mózessel majdnem szó szerint együtt futott Frölich apuka tavaly Nagyatádon), Georgina pedig ott állt körünkben, csak mivel még soha nem találkoztunk személyesen … ez most óriási blama!! Azóta beazonosítottuk egymást az iwiw képei alapján, bár személyesen még mindig nem sikerült összefutni.

 

 

2. Beszámolók

 

Mátrabérc túra  április 14.

 

A Mátrabérc túrákat 1987 óta szervezi a Hanák Kolos Turistaegyesület. A túra útvonala 56 km hosszan, Siroktól Szurdokpüspökiig vonul végig a Mátra főgerincén, minden jelentősebb csúcsot érintve. (Kékestető, Galyatető, Ágasvár, Muzsla) A túrának nem is a hossza, hanem a teljes szintemelkedése az igazán sok: 2930 m, ami kicsit több, mint a Kinizsi-100-asé.

Idén április 14.-én, szombaton került megrendezésre a túra. Az időjárás rendkívül kedvező volt, egy hetes napsütés mindenütt felszárította a sarat, és a túra napján sem lehetett egyetlen felhőt sem látni az égen. A levegő olyan tiszta volt, hogy a magasabban fekvő helyekről észak felé még a Tátra havas csúcsait is látni véltük!

A leggyorsabb teljesítők a távot futva mintegy öt és fél óra alatt teszik meg, de a túrázók többsége nem a versenyzésért, hanem a teljesítésért jön, és kihasználja a 13 órás szintidő nagyrészét.

Csak az tudhatja, aki ott volt, hogy milyen érzés hólyagos lábbal, izomlázzal a combban beérni a célba, és átvenni a Mátrabérc túra kitűzőjét...

Tamás

 

Debrecen Maraton április 15.

 

Április 15-én Debrecenben 5 fővel indultunk, két távon: Székely Mózes maratont futott, Gellért, Benedek, Kolos és Ditte 3,6km-re vállalkozott. (Kettős születésnapi ünneplés volt egyébként, az egyik ráadásul jubileumi – így is lehet bulizni. Még óvatosabban jegyzem meg, hogy Szume is mondta Somogyszilen: nemrég 60 éves ismerőse születésnapi ünneplésként 60 km-t futott).

Ha nem fújt volna a szél, talán rekkenő lett volna a kánikula. Ez persze a kenyai futótársakat aligha zavarhatta, legfeljebb a szél, mert lazán megnyerték a versenyt, abban a korosztályban már csak a dobogó 3. helye maradt szabadon, az is csak azért, mert társuk lesérült. Hogy ezzel mekkorát kaszáltak? Alább a linkben olvasható.

 

Mózes 3:45 perc alatt, korosztályában 27-ből 20-ként végzett, az abszolútban 153-ból 106-ként. Ez a legutóbbi maratonjához képest 51 perces javítás. A 3,6 m-es távról sajnos nincs központi adat.

A három iskolás Polythlonos biztosan 20 percen belül teljesítette (ősszel a Plus maraton 7,6 km-ét is 30 perc alatt futották), mert már rég megkapták a túlélő csomagjukat is (amihez sokat kellett sorbanállni), mire én 32 perces idővel befutottam

(egyébként karácsonyfaként, mint a honvéd futam versenyzői teljes menetfelszereléssel: rajtam egyesek pulóvere, ilyen-olyan kincse, ami – másoknak – kellett a rajtnál. Verseny után rájöttem, hogy start után nyugodtan odakanyarodhattam volna a kocsihoz mindezt bepakolni, mert amennyi időt úgy vesztettem volna, azt így is elvesztettem a vesémet csapkodó övtáska meg a pulóver stb. akadályok miatt… most ezzel is okosabb lettem).

 

Érdekességként:
Kenyai bonusz díjak a maratonin
2007. április 15., 18:33

 

Ditte

 

MTB XCO Magyar Kupa Balassagyarmat 2007. április 15.

 

Ha röviden és tömören akarom leírni, akkor csalódás volt, csalódás magammal szemben. Alul szerepeltem, ami engem is meglepett. Persze okokat mondhatnék, hogy a héten utoljára kedden edzettem, vagy annyira fájt a derekam a sok rázatós résztől, hogy emelkedőkön szenvedtem, és jobb volt leszállni és tolni, mert annyira fájt, másrészt ez egy új műfaj számomra, még tanulnom kell. Összeségében a középmezőnyben végeztem a haladó kategoriában. Ha amerikában lennénk ez a semipro kategória, itt a legnagyobb a mezőny és a hajtás.
A pályáról: semmi technika, hosszú meredek emelkedők, lejtők, sok-sok rázató, egy katlannal megspékelve, mindez 7,5 kilométeren elvileg 340 m szintkülönbséggel. Nekem 3 kört kellett megtennem.
Adatok: átlag pulzus: 175, max: 190, min: 127, összszintkülönbség: 992m (nekem)
             idő: 1:28:10 :-(

 

Zsolt

 

 

Futás a Rómain

 

Polythlon körökből Horváth Ákos, Köblös István és Török Lajos képviseltette magát a versenyen. Alább Lajos beszámolóját olvashatjátok.

 

A hétvégén a kollégáimmal futottunk a Rómain. Családias, jó hangulatú verseny volt, egy kicsit sok nézővel a pályán. Az időjárás kegyes – talán túlontúl is kegyes – volt, de a második körre már ez sem számított…

Végül 2.28 a 28 kilométeren -  veteránoktól nem is olyan rossz…

 

Török Lajos 

 

 3. Ironman váltótagok kerestetnek!!!!

 

Az egyik váltó alakul: Bérdi Márk teljes úszás mellett futni is szeretne, Csuhai Sanyi vállalta a teljes bringa távot. A futást Horváth Ákos vállalta. (Az a kérdés maradt nyitva, hogy Ákos szívesen vállalta a teljes távot, viszont Márk is szeretne valamennyit futni. Ha még egy nem-gyerek váltó létrejönne, akkor ezt árnyalhatnánk).

Egyéniben Rózsa Sándor, Székely Mózes indulnak.

Alakul egy minden értelemben vegyes csapat, ahol gyerekek és felnőttek, lányok és fiúk, indulnának, ide szükségünk lenne még vállalkozó kedvű, de az eredmény szempontjából nem maximalista felnőtt bringásra a 75km-es távra.

Jelentkezni lehet mozes@ludens.elte.hu  vagy p.szabo.ditte@japanembassy.hu  címeken.  Biztos össze tudjuk hozni!!

Szálláslehetőség:

  1. Nagyatád Solar Hotelben mai napi helyzet szerint (április 17.) még van bőven férőhely 24., 25. éjjelre.

Nem túl luxus, de tiszta, és ott van a futópálya tőszomszédságában, a céltól talán 10 perc gyalog (még a verseny előtt legalábbis), ami egyben a biciklis fordító.

Árban reggeli, és egy teremben lehetett tárolni tavaly a járműveket bérmentve.

Innen szállítást lehet kérni a verseny színhelyére (nevezési lapon jelezni kell és a nevezési díjjal együtt be is kell fizetni! előre), ha valaki a versenyre virradóra nem Gyékényesen alszik.

Hotel Solar

T:06-82-553-800 e-mail: heliglob@t-online.hu cím: Nagyatád, Széchenyi tér 28.   7500

 

Ha Gyékényesen aludna a versenyre virradóan:

  1. Gyékényesen a

Posseidon Panzió

T: 06-20-349-8311 e-mail: info@posseidon.info vagy: Posseidon@posseidon.hu cím: Horgásztanya u. 16. C/7

Jelenleg van szállás:

 Péntekig (április 20-ig szabadon tartanak nekünk kb. 10 főnyi helyet házakban, 50 méterre a tótól, illetve szobát is), amennyiben rajtam keresztül szeretnétek intézni.

1 éjszakára:

4 fő  házban 19.800 Ft reggelivel (anélkül -2400Ft)

5 fő házban 22.500 Ft reggelivel  (anélkül -3000Ft)

egy főre szobát is tudnak ajánlani:

1 fő kétágyas szobában   1 éjszaka 6000Ft reggelivel (anélkül de hideg csomaggal ugyanannyi, reggeli nélkül 600Ft)

2 fő kétágyasban             1 éjszaka 12.000Ft reggelivel.

Verseny előtti éjszaka is csendes volt a tótól távolabbi házsora. Reggeli az árban, de rajt után nyit az étterme. (reggeli 600Ft, hidegcsomagot is lehet helyette kérni. Tapasztalatom szerint a rajt után és az első kör teljesítése alatt a gyerek kísérőknek volt idejük megreggelizni).

 

Ha nem tudjátok eldönteni 20-ig, akkor is szívesen vállalom a szervezést, foglalást, csak lehetőleg nem egyesével, hanem a végleges változattal. (Minden nappal kevesebb lesz a hely, és nem biztos, hogy tudom garantálni a helyet és a mostani árakat.)

Van még olcsóbb szállás a Búvárbázison, honlapjuk: www.buvarbazis.posseidon.hu

 

 

4. Honlapkészítéshez Önkéntes Kerestetik!!!

Lesz egyszer egy honlapunk, amire szeretnénk feltenni majd képeket: versenyekről, edzésről, stb. Ebben kérném majd közreműködéseteket. Köszönöm.

 

 

5. Sportorvosi engedélyez itt most az elrettentés helye. Csak azért, mert kihívások nélkül nem is igazi. . .

 

            α) Eljárás:

  1. szükséges iratok: személyi azonosító igazolvány, TB kártya , körzetes rendelőintézetbe nem kell vinni beutalót
  2. aki nem körzetes, az is mehet a Sportkórházba sportorvosit csináltatni, emelt díjas vizit-díjjal, melynek ekkor az összege:
    • 18 év alattiaknak 1000Ft
    • 18 év felettieknek 2000Ft

Körzetek és a kórházaik lásd 8. pont

  1. időpont-kérés a Sportkórházban
  2. a megadott időpontban először a kórház kartonozójában kell regisztrálni és vizitdíjat (300Ft a körzeti kerületekből:I., II., XII., XI., XXII., egyéb kerületek l. 2. és 8. pont) fizetni:
    • Bejárat a Győri út felől
    • Járóbeteg osztály
    • kaputól jobbra, az első épüle
  3. vizeletet vagy vinni kell, vagy ott produkálni (nem kell reggeli első vizelet)
  4. EKG-t a megadott időpontban végzik
  5. másnapra kész a lelet, újra be kell jelentkezni a kartonozóban, de NEM KELL újra VIZITDÍJAT fizetni, majd elkérni a leletet, illetve lepecsételtetni a sportorvossal az előzőleg személyes adatok kitöltése után aláírt versenyengedély igénylő lapot
  6. Kerületek és sportorvosi szolgálatok:

I., II., XI., XII., XXII. kerület              Sportkórház

XIV. kerület ideiglenesen                     Sportkórház

XV., XVI. kerület                               Sportkórház

III. kerület                                           Vörösváry út

IV., XIII. kerület                                 IV. ker. Görgey út

V., VII., VIII., IX. ker.                       VII. ker. Alsóerdősor u.

VI. ker.                                               V. ker. Hercegprímás u.

X. ker.                                                X. ker. Pongrácz u.

XVII. ker.                                           XVII. ker. Hősök tere 3.

XVIII., XX., XXIII. ker.                     XVIII. ker. Thököly út

XIX. ker.                                            XIX. ker. Ady Endre út

XXI. ker.                                            XXI. ker. Csepel, Bajáki u.

 

 

β) Még egy kis adalék a sportorvosi vizsgálathoz, saját tapasztalataim alapján:

Sportkórházban intézők számára:

  1. az 5. épület földszintjén kell a kartonozóban regisztrálni és vizitdíjat fizetni. Itt dél körül nincsenek olyan sokan, reggel ezren. Nem kell hozzá háziorvosi beutaló (1., 2., 11., 12., 22., ideiglenesen a 14. kerületekban lakók számára), csak mondani kell, hogy sportorvosihoz kell.  Ezután - és ezt nem mondják - az 1. emeleten balra kell az 1. szobába menni, az előzetes telefonos bejelentkezéskor kapott időpontban, elvileg szólítanak, de jobb odamenni, amikor az ajtó kinyílik és bemondani a nevet.
  2. Utána kartont készítenek annak, akinek még nincs. Ha már van, akkor azonnal beljebb megy az ember az orvoshoz. Nála még egy régi rendelet szerinti kötelező orvosi vizsgálatok listája van a falon, ami szerint el kell küldenie az embert szemészetre és fül-orr-gégészetre, ő maga az ortopédiai vizsgálatot elvégzi, vérnyomást mér. Az új rendelet szerint azonban csak EKG és vizelet kell (!!!) a triatlonhoz, és elvileg ezt most jól megjegyezte magának, de soha nem lehet tudni, ráadásul én csak az egyik orvosnál jártam a három közül. Szóval nyugodtan erősködni is lehet, hogy csak ez a két vizsgálat kell. Az asszisztens egyébként tudja is.
  3. Az orvosnál kap az ember beutalót a vizelet-laborhoz, az EKG-ra intraneten keresztül átküldik a nevet, így oda nem adnak külön beutalót.
  4. A vizeletnél be kell dobni az ajtón (a sportorvostól tovább balra a sarokban a szemészettel szemben) a beutalót, és ha egy ideig nem nyitnak ajtót, kicsit érdemes zajt csapni. Az asszisztens aztán kijön és ad egy poharat, amit a mintával aztán a toalett polcán kell elhelyezni.
  5. Az EKG általában azonnal odaadja az eredményt, de a vizelet csak másnapra van kész.
  6. Másnap, vagy később, újra be kell jelentkezni a kartonozóban, de vizitdíjat már nem kell újra fizetni. Ezután kell felmenni az 1. emelet 1. szobába a sportorvoshoz az EKG eredménnyel és a vizelet eredménnyel, a kitöltött versenyengedély igénylő lappal, amit az orvos lepecsétel (ha minden ok), TB kártyával és lakcím kártyával.
  7. A sportorvosi pecsétet rokon, barát is átveheti, csak vigye magával a fenti iratokat (EKG és vizelet eredmény, ill. a sportorvosi engedélyt kérő nevére kiállított igénylő lapot, az igénylő személy TB kártyájával és lakcím kártyájával, esetleg a biztonság kedvéért személyiével).

 A sportorvos által lepecsételt igénylőlapot kell aztán a szakosztályvezetővel aláíratni.

 

6. Következő   versenyek

 

szombat, április 21, 2007

Duatlon Diákolimpia Országos döntő

duatlon

Győr

www.zalaszam.hu/triatlon/vnaptar2007/kiirasduatlonddo2007.htm

vasárnap, április 22, 2007

22. Vivicittá Városvédő Futás (Margitsziget)

futás

Írta: Adminisztrátor Hírlevél | 2007-07-10 19:45
P & N Alliance