Sportos ELTE Arcok - Kiss Mirella

2011-ben az ELTE – BEAC Polythlon Szakosztály alapításának 5. versenyszezonjára indítja sportolóit. E jubileum alkalmából bemutatunk néhány munkája – tanulmányai mellett komolyan sportoló ELTE oktatót és hallgatót. Sorozatunk vendégei kiemelkedő szakmai eredmények mellett és hivatásuk adta szoros napi programjuk ellenére is kitartóan és rendíthetetlenül sportolnak. Válogatottként vagy amatőrként. Többfajta sportágat képviselnek, közülük többen számos műfajt is kipróbáltak, néhányan pedig nagy örömünkre más sportokból nyergeltek át a triatlonra, s választották a 2007-ben, az alapításkor mindössze pár fős mag kemény társadalmi munkájára épült, és évente csaknem megkétszereződött létszámú Polythlont.

 

 

 

 

 

 

„Olyan vagyok, mint egy keljfeljancsi. A legmélyebb pontokról felállok, újrakezdem. Nem adom fel.” Kiss Mirella futó-költőnő

 

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Talán ez lehetne a vezérelve Kiss Mirella futó-költőnő sporttársunknak, aki egy súlyos bénulásból való felépülését követően csatlakozott az ELTE – BEAC Polythlon Triatlon Szakosztályhoz. A triatlonnal még csak barátkozik, már lejár úszni heti rendszerességgel, szívesen kerékpározik, viszont futásban kíváló eredményeket hoz. Legutóbb az Eger Nagydíjat (triatlon) teljesítette sprint távon – korosztályában első lett. Mellette munkahelyén sportrendezvények szervezésébe is belefolyik, csapatokat szervez különböző sporteseményekre. Nagyon aktív önkéntes, a Duatlon EB-n is segített - sport iránti szeretetből. Van egy munkahelye, de valójában ő költőnő. Folyamatosan publikál. Közben tanul az ELTE-n. És bár még fiatal, ebben az évben neki ítélték a Fehér Klára díjat. Soha ekkora tömeg nem gyűlt össze Fehér Klára díjátadáson, mint most májusban.

Ha kíváncsi vagy életútjára, mely során a sanyarú, éhezéstől, szeretteinek elvesztésétől könnyes gyerekkorból egy vibráló, követhetetlenül aktív, vidám, soha nem csüggedő fiatal nő ért meg, hallgasd vagy nézd meg a vele készített riportot.

 

 

 

Írta: Adminisztrátor Egyéb hírek | 2011-08-04 15:10
P & N Alliance