Az ELTE-BEAC Polythlon-Triatlon Klub 2010. évi beszámolója

A mozgás közössége: „a legjobb hallgatók is mozognak, a legjobb sportolók is tanulnak.” Ez lehetne a mottója az Egyetem egyik legnagyobb egyéni sportokat és sportolókat tömörítő hallgatói klubjának. A fő célunk változatlan: minél több hallgatót és egyetemi polgárt rávenni a rendszeres heti mozgásra. Az egészségünkért fiatal felnőtt éveinkben rendszerint keveset áldozunk, pedig hatásában és hatékonyságában semmi nem múlja felül az ebben az időszakban megalapozott egészséges életmódot.
Ebben az esztendőben figyelmünk középpontjába a sport kommunikálását tettük, minél többekhez jusson el üzenetünk és jó példáink: ússzál, tekerj és fuss a mindennapokban, mi is ezt tesszük. A népszerűsítés célját szolgálta, hogy már nem csak az Ironmanen, de a Budapesti Triatlon VB-n is a legnagyobb hazai csapatot az ELTE indította. (
Képes beszámoló letölthető: itt.)

 

 

A Polythlon Klub 2010-ben:

 

Ø A 150 fős csapat kétharmada egyetemi hallgató, oktató, és rajtuk kívül nagy számban fogadunk hallgatókat alkalmi résztvevőként edzéseinket.

Ø Folyamatos, honlapon elérhető és digitális naplóban követhető edzéstervezés, heti 12 erősítő, úszó, futó és kerékpáros edzés – sportösztöndíjasok vezetésével.

Ø 129 induló 204 versenyen 929 versenyegységet teljesített, vagyis átlagosan 4,6 polythlonos ért célba versenyenként. (a versenyek adatai)

Ø 69 dobogós sportoló összesen 123 aranyat, 94 ezüstöt és 77 bronzérmet vihetett haza – ezek között volt 9 MEFOB dobogó és 15 OB arany;

a tagok közül került ki – többek között – a felnőtt Középtávú OB (Kis Gyula), a 24 órás OB (Böszörményi Edit BTK) és az 50 km-es OB (Szabó Gábor) legjobbja. Korosztályában a Sprint Triatlon OB (Koronika Judit TTK), a Duatlon OB (Csere Gáspár PPK) és a Terepduatlon és Tereptriatlon OB-k (Pálfy Máté TTK) és Sífutó OB (Csere Gáspár) aranyérmesei. Továbbá a Klubcsapat OB és a Váltó OB győztes csapatai;

polythlonos nyerte a Keszthely Maratont, a Duna menti Maratont. , a Balaton és balatonalmádi Félmaratonokat és a Kékes Csúcsfutást (Szabó Gábor) és több más futóversenyt (Dorner László PPK, Kiss Mirella exBTK, Makár László, Rozsnyai Lilla, Pach Péter Pál TTK);

a Polythlon MEFOB első díjat hozott el triatlon férfi csapatban (Kis Gyula), több ezüstérmet női csapatban (Koronika Judit, Torma Noémi PPK) duatlon és terepduatlon egyéniben (Csere Gáspár és Pálfy Máté).

Ø A maratoni távot idén 23-an futották le, 7-en egynél többször, vagy ennél hosszabbat is teljesítettek, míg 19 Ironman-t avattunk (3,8 km úszás – 180 km kerékpár – 42 km futás), a féltávon (illetve terep-féltávon) pedig 17-en értek célba.

Ø Saját versenyként megdupláztuk a részvételt a Polythlon Dunaparti Félmaratonon, ami egyben az ELTE Sportnap egyik kiemelt sporteseménye lett. A félévenkénti 5vös5-tel, az idén 5 éves margitszigeti Évadnyitó ELTE Triatlon Kupával és a többi ELTE-bajnokságunkkal együtt 476 ELTE-s indulónak tudtunk sportélményt nyújtani.

Ø A honlapról 45 ezer látogatás során 520 ezer oldalt töltöttek le, az idén csupán 3 hónapig feltöltött galériát 9 ezerszer keresték fel. A leglátogatottabb „Triatlon VB” oldalunkat két év alatt 10.973-szor nézték meg.

Ø A rendezvények, beszámolók az egyetemi lapokban és különböző honlapokon jelentek meg (köztük: velo.hu, hunrun.com, sportpiac.hu, elte.hu, triatlon.hu), az ELTE Online 35 cikket közölt eredményeinkről.

Ø A tagok felkészülését 326 megtartott közös edzés, és kérésre személyre szabott edzésterv segítette, a teljesítményt motivációs pontrendszer értékelte egy kulturális programokkal színesített évzáró keretében.

Ø A közösségépítésben kiemelkedtek a nagy csapatversenyek (Ironman egyéni és váltó 65 fő, Maraton OB 32, 5vös5 35 és 28, Évadnyitó 28), és az edzőtáborozások (sífutó, orfűi alapozó és kenesei gyorsító) megszervezése.

 

Ebben az évben is sokat köszönhetünk támogatóinknak, elsősorban az ELTE Hallgatói Önkormányzatának és Panasonicnak. A pályázati támogatók sorában nagy segítségünkre volt a sportirányítás (NEFMI , NSI) és az Egyetem karai (PPK, BTK, TTK), a szponzoráló vállalkozások közül a Medigroup, a KPS és a Rudy Project, a Média partnerek között az ELTE Online és a BEAC kommunikációs csapata. Segítségükre a jövő esztendőben is számítunk, továbbá a Klub vezetésének, edzőinek és tagjainak az eddigiekhez hasonló önkéntes és áldozatkész társadalmi munkájára.

Írta: Adminisztrátor Eredmények | 2011-03-28 17:46
P & N Alliance