Az ELTE-BEAC Polythlon-Triatlon Klub 2009. évi beszámolója

„A legjobb hallgatók is mozognak, a legjobb sportolók is tanulnak.” Így is megfogalmazhatnánk a futókat, úszókat, kerékpárosokat és persze triatlonistákat egybegyűjtő Polythlon Klub legfontosabb alapelvét. A klub a 2009. évben is sikeresen tovább tudott fejlődni létszámában és sikereiben egyaránt. Mindezt úgy sikerült megvalósítania, hogy megőrizte egyetemi sportegyesület jellegét, sőt, eredményeit is ezen a területen javította leginkább. A triatlon mellett az ELTE Sashegyi Gepárdok futókörünk jelentősen bővült, de sokat erősödtünk úszásban és kerékpárban is. Legjobb sportolóink egészen kiváló versenyeredményeket értek el, ami az amatőrök teljesítményét is motiválta, és ezzel párhuzamosan a publicitásunkat is növelte. (Képes beszámoló letölthető: itt.)

 

A Polythlon Klub 2009-ben:

 

Ø     A taglétszám tovább emelkedett, az immáron 150 fős csapat fele egyetemi hallgató, oktató.

Ø     Folyamatos edzéstervezés, heti 2 erősítés, 4 úszás, 3 futás és 3 kerékpáros edzés – Kis Gyula vezetőedző, Szabó Gábor futóedző és az egyetem sportösztöndíjasai által.

Ø     90 induló 137 versenyen 814 versenyegységet teljesített, vagyis átlagosan 9 polythlonos ért célba versenyenként (a versenyek adatai).

Ø     52 dobogós sportoló összesen 76 aranyat, 83 ezüstöt és 66 bronzérmet vihetett haza;

   a tagok közül került ki – többek között – a Téli Triatlon OB (Pálfy Máté), a Középtávú MEFOB (Kis Gyula), valamint korosztályában a Triatlon Diákolimpia Csapat (Székely Gellért), a Tereptriatlon sorozat (Horváth Zsolt, Pálfy Márton) több futamának győztese;

   polythlonos nyerte a Lowe Alpine Maratont, a Keszthely Maratont, az Egyetemi Maraton Budapest Bajnokságot, a Balaton Félmaratont (Szabó Gábor) és több más futóversenyt (Dorner László, Kedves Roland, Pach Péter Pál);

   a Polythlon csapata hozta el az első díjat az Ironman-váltóban (Csajági Tímea, Pálfy Máté, Szabó Gábor), a Triatlon MEFOB-on, és több győztes csapatban kaptak helyet tagjaink.

Ø     A maratoni távot idén 22-en futották le, 8-an egynél többször, vagy ennél hosszabbat is teljesítettek, míg 11 Ironman-t avattunk (3,8 km úszás – 180 km kerékpár – 42 km futás), a féltávon (illetve X-Terrán) pedig 11-en értek célba.

Ø     Saját versenyként megdupláztuk a részvételt a Polythlon Dunaparti Félmaratonon és a Balaton Bajnokai Triatlon Tornán (5,2 km úszás – 140 km kerékpár – 21 km futás), az utóbbi egy eredeti Polythlonos ötlet, az egyik legnagyobb hazai sportesemény, a Balaton-átúszás kísérőrendezvénye.

Ø     Az ország egyik leglátogatottabb egyetemi sportrendezvény lett az 5vös 5km futóverseny, és idén már negyedik éves az ELTE Kupa az Évadnyitó Triatlon keretében a Margitszigeten.

Ø     A honlapról 47 253 látogatás során 484 669 oldalt töltöttek le, a galériát 18771 látogató böngészte.

Ø     A rendezvények, beszámolók az egyetemi lapokban és különböző honlapokon jelentek meg (köztük: telesport.hu, sporthir.com, velo.hu, hunrun.com, sportpiac.hu, elte.hu, triatlon.hu), az ELTE Online közel 30 cikket közölt eredményeinkről.

Ø     A tagok felkészülését az egyéni sportcélok kérdőíves felmérése és személyre szabott edzésterv segítette, a teljesítményt motivációs pontrendszer értékelte.

Ø     A közösségépítésben kiemelkedtek a csapatversenyek (Ironman-váltó 44 fő, Maraton OB 34, 5vös5 33 és 25, Klubcsapat OB 31, Évadnyitó 28, Félmaraton 27), és az edzőtáborozások megszervezése.

 

Ebben az évben is sokat köszönhetünk támogatóinknak, elsősorban az ELTE Hallgatói Önkormányzatának és az ELTE Karrierközpontnak, a szponzoráló vállalkozásoknak (Panasonic, MKB Bank, Medigroup, KPS), továbbá a pályázati támogatóknak (Önkormányzati Minisztérium, NUPI, Dél-Balatoni Leader Vidékfejlesztési NZrt). Segítségükre a jövő esztendőben is számítunk, továbbá a Klub vezetésének, edzőinek és tagjainak az eddigiekhez hasonló önkéntes és áldozatkész társadalmi munkájára (képek a Galériában).

Írta: Adminisztrátor Eredmények | 2010-03-29 02:38
P & N Alliance