Az ELTE-BEAC Polythlon-Triatlon Klub 2007. évi beszámolója

A Polythlon Klub 20 esztendős tradícióra építve 2007 márciusában jött létre az ELTE támogatásával. Célunk az úszás, futás és kerékpározás népszerűsítése, mozgáslehetőségek biztosítása mindhárom sportágban, és a vállalkozó kedvűek versenyeztetése külön-külön a három sportágban, és persze együtt is, triatlonban. Az indulás évében a nagyobbrészt egyetemi hallgatókból álló Klub legfontosabb feladata az edzések megszervezése volt: heti 2-3 úszás, 2 futás és 1-2 kerékpározás elsősorban a lágymányosi BEAC-pályán és a szomszédos Gellért-hegyen. Az egyre növekvő taglétszám mellett a csonka szezon ellenére 38 sportolónk 73 versenyen vett részt (letölthető Képes Beszámoló).

 

 

A 2007. év első nagy sikere, hogy a Polythlon 2 sportolója is részt vehetett a Győrben megrendezett Dutalon Világbajnokság amatőr futamában (Beszámoló itt). Triatlonban és terepduatlonban az év során 12 alkalommal állhattunk fel a dobogóra, de ezen kívül is remek helyezéseket és időeredményeket értünk el. Első helyen mindenképpen az Országos Xterra (X2S) Ranglistát kell kiemelnünk, ahol Horváth Zsolt Visegrádon és Piliscsabán is korosztályos 1. helyezést ért el, továbbá az abszolút ranglista 5. helyét sikerült megszereznie a 163 indulóból. A Budapesti Triatlon Diákolimpián korosztályukban Székely Benedek és Székely Kolos csapatban aranyérmesek, Székely Gellért ezüstérmes lett. Az Egyetemi és Főiskolás Triatlon OB-n Juhász Hajnalka a női csapat tagjaként hozta el az első díjat. Az Egyetemi és Főiskolás Terepduatlon OB keretében Horváth Zsolt ezüstérmet kapott, csakúgy, mint Dorner László váltóban és Bérdi Márk rövidtávon. Büszkék vagyunk arra is, hogy a férfi triatlon csapatok összesített pontversenyében a 62 regisztrált egyesület közül a 16. helyet sikerült elérnünk. Végül pedig ne feledkezzünk meg a triatlonozás királyáról, az Ironmanről. A 3,8 km úszás, 180 km kerékpározás és egy maratoni futás embert próbáló együttesét két sportolónk egyéniben teljesítette, két váltónk pedig a mezőny első negyedében, a 8. és a 11. helyen fejezte be.

 

A versenyzést és a kedvezményes edzéslehetőséget az ELTE és három cég anyagi támogatása segítette. A polythlonos mezeket – a klasszikus polipos logóval – május közepe óta használjuk, így szponzorainkat, az ELTE-t és a BEAC-ot első ízben a Duatlon Világbajnokságon népszerűsíthettük több ezer hazai és külföldi versenyző és néző előtt. Hasonlóképp sokezres tömegben mutathattuk meg támogatóinkat a nagyobb futóversenyeken, elsősorban a debreceni, a budapesti és a külföldi maratonikon, a Balaton-átúszáson is. Kiemelkedik még a nagyatádi Ironman, ahol a 6-700 sportolón kívül közel ezres nézősereg figyeli az önmaguk legyőzésére vállalkozók küzdelmét (képek a Galériában).

Írta: Adminisztrátor Eredmények | 2009-11-01 23:45
P & N Alliance