Polythlon újjáalakulás

Előterjesztés
BEAC Polythlon-Triatlon Szakosztály

létrehozására

(Elfogadta a BEAC elnöksége 2007. március 8-án)

 

 

 

Egyetemünkön a triatlonozásnak húsz évre visszanyúló hagyományai vannak. Az ELTE TTK oktatói és hallgatói 1987-ben hozták létre „Polythlon-Triatlon Diáksportkört”, amely igen sikeresen szervezett versenyeket, szerzett szponzorokat, és még saját logóval is rendelkezett. Jelenleg 10-12 aktívan sportoló hallgató triatlonozik, akiknek edzését a sportösztöndíjat nyert Horváth Zsolt (tereptriatlonos) tartja. Vezetésével tavaly májusban, az Eötvös-nap keretében első ízben szervezték meg a sprint távú ELTE Triatlon Kupát a Városligetben, szakaszos formában. A 2006. évi Egyetemi és Főiskolás Országos Triatlon Bajnokságon a nők között másodikok lettünk, és a fiúk is szépen szerepeltek. Ugyanekkor pedig a Pedagógus Országos Bajnokságon a férfiaknál hoztuk el az ezüstérmet. Többen teljesítették a közép- és hosszú távú országos versenyeket is. A futást illetően a lágymányosi kampusz benépesülésével (TTK, IK, TáTK) kezdődtek el az "5vös 5km" futóversenyei, évente 2-2 alkalommal, rendszeresen 50-100 fő közötti résztvevővel, beleértve több kimagasló szintű versenyzőt. Az utóbbi években egyre több ELTE-s indul el maratoni, és más hosszú távú versenyeken. A PPK-n egy kerékpáros csapat alakult az elmúlt időszakban, akiket szintén szívesen látnánk a szakosztályban.

A szakosztály alapításáról előzetesen konzultáltunk dr. Lévay Miklós rektorhelyettes úrral, dr. Barabás Anikó ügyvezető elnökasszonnyal és Forgó Melinda EHÖK elnöknővel, akik a szakosztály létrehozását támogatták. A Magyar Triatlon Szövetségtől (MTSz) kapott tájékoztatás szerint célszerű lenne a szakosztályt még február hónapban létrehozni, hogy a sportolók megkaphassák a versenyekn való induláshoz szükséges licenceket.

 

A szakosztályt elsősorban triatlon, valamint úszás, kerékpár és futás sportágakban (utóbbi esetében kizárólag utcai futóversenyek tekintetében) kívánjuk működtetni. A szakosztály tiszteletbeli (tanár) elnöke dr. Michaletzky György, egyetemi tanár, dékán (kétszeres vasi vasember), az ügyvezető (szakosztályvezető) dr. Székely Mózes, tudományos főmunkatárs, kutatási igazgató (ironman). A szakosztályvezetés további tervezett tagjai: dr. Horváth Ákos, egyetemi docens, a BEAC elnökségi tagja (maratonfutó) és dr. Drommer Gyula, ügyvéd, az MTSz elnökségi tagja (ironman). Edzések: kerékpár (Horváth Zsolt, személyre szabott, Margitsziget), futás (HZs, kedd/csüt. 17 óra, BEAC-pálya), úszás (Sztanyek Tímea, helyszín megbeszélés alatt).

 

Az induló 2007. évben tanár és diák sportolóinkat a következő versenyeken tervezzük indítani:

-        a 7 versenyből álló „Triatlon Tour” legalább 4 állomása (pl. Tiszaújváros, Balassagyarmat, Fadd-Dombori, Szombathely)

-        Duatlon VB – „Age Group” (Győr), és a válogató rövid távú verseny (Budapest)

-        Közép- és hosszú távú triatlon országos bajnokság (Fonyód, Nagyatád)

-        X2S X-Terra (Visegrád, Budapest) – duatlon-triatlon

-        Egyetemi- és Főiskolás OB, Pedagógus OB (Kisköre) – triatlon

-        Debrecen Maraton, Budapest Maraton, Balaton Maraton (Siófok) – futás

-        Balaton-kör (Balatonaliga), Fertő-tó kör (Sopron) – futás, kerékpár

-        Olimpiai ötpróba budapesti triatlon- és futóversenyek

 

 

Budapest, 2007. február 12.

 

dr. Horváth Ákos                                                dr. Székely Mózes

Írta: Adminisztrátor Bemutatkozás | 2009-02-16 01:20
P & N Alliance