Az ELTE legkitartóbb szerelem-úszói ismét a csapatdobogóért küzdenek

Október 14. és 16. között immár ötödik alkalommal húznak, szerencsés esetben még száraz fürdőruhát és úszósapkát a Dunaújvárosi Úszógálára benevezett csapatok úszóboldogjai és persze -bolondjai. Idén egész pontosan 16 egyesület leglelkesebb tagjai és legjobb úszói küzdenek majd egymás és minden egyéb, külső és belső körülmény ellen; szemük előtt a medence alján kívül a legtöbb méter, kilométer megtétele lebeg majd 24 órán keresztül. „A jóból sosem elég” - alapon.

 

 

 

A verseny célja a vízi sportok és az ezzel szoros kapcsolatban álló egészséges életmód népszerűsítése, lényege pedig a megszabott időkereten belül minél több hossz teljesítése, melyet a legalább 16, legfeljebb 20 főből álló csapat tagjai egymást váltva tesznek meg.

A 24 órás vagy hosszú távú vízi megmozdulások műfaja nem ismeretlen az ELTE sportolói számára. Úszóink már visszatérő vendégnek számítanak Dunaújvárosban, de ismertek a kistarcsai tanuszodában a téli időszak folyamán megrendezésre kerülő 24 óráson és a klasszikus hazai átúszásokon is. Az ELTE Polythlon csapata természetesen ezt a remek lehetőséget sem hagyhatja ki! Hiszen amellett, hogy a rendezvénynek karitatív célja, indíttatása is van (vörösiszap-katasztrófa károsultjainak támogatása), nem feledhetjük el az örök alapigazságot sem: aki az úszást szereti, rossz ember nem lehet… Mindezen felül a fizikális és mentális erőnlétet ilyen formában próbára tevő sportesemény első rangú felkészülés egy-egy Ironmanre, sprinttávú triatlon versenyre, de a kedvelt nyári átúszásokra is, melyekre egyetemünk vízszerelmesei egész évben kemény, ám családias hangulatú edzéseken készülnek.

A két évvel ezelőtti gálán 102,2 kilométerrel a 3. helyet sikerült megúszniuk a lányoknak és fiúknak. És bár az éjszakai, ragadós szemű vízbecsobbanás, majd egy enyhítő szauna, a közös alvás vagy legalábbis alváskísérletek, az első és az utolsó versenyző első és utolsó karcsapásainak látványa, élménye már önmagában elég jelentős közösségi- és sikerélmény, csapatunk tagjai idén is magas könyökkel és tökéletesre csiszolt lábmunkával (köszönet lelkes edzőinknek!) tempóznak majd az elérhető legnagyobb siker felé.

Ha csatlakoznál 24 órás csapatunkhoz, szívesen részt vennél a november 6-i úszás MEFOB-on, vagy kedvet kaptál a Polythlon edzéseihez, ne habozz, keresd vezetőedzőnket, Kis Gyulát!

Elérhetőségek:
e-mail:
gyulatri@gmail.com
mobil: 0630/371-67-71


Rusz Ági (csapattag)

 

Írta: Adminisztrátor Hosszútávúszás | 2011-10-11 12:22
P & N Alliance