Bartos Tamás szárnyalt a Budaörs Openen

Öt korosztályos arannyal, két váltó éremmel és nem utolsó sorban öt hatalmas egyéni csúccsal zárta a II. Rövidpályás Senior úszó OB-t Bartos Tamás, az ELTE-BEAC Polythlon triatlonistája. A február 4-én és 5-én, Budaörsön megrendezett országos bajnokságon Tamás 100 m-es hát- és pillangóúszásban, valamint 100 és 200 m-es vegyesúszásban nyerte meg a legfiatalabbak nulladik kategóriáját, a királyi számon (100 m-es gyorsúszás) pedig a teljes mezőny élén végzett.




„Fejes, kidelfinezés, és már a célban is voltam. Kinéztem oldalra az eredményjelzőre, és láttam, hogy mindenki a futamban percen belül villogó eredménnyel rendelkezik. Nem akartam hinni a szememnek, mikor sorrendbe rakták az időket. Az enyém lett a legjobb, 56:32, és nemcsak a mezőny legjobb ideje, hanem egyéni csúcs is. Kész, megvolt amit akartam, 4 éves egyéni csúcsot döntöttem” – emlékezett vissza Tamás a verseny utáni felemelő pillanatokra.

Az Első Érdi Úszó Egylet 4x50 m-es mix vegyes-, és 4x50 m-es mix gyorsváltójának tagjaként két ezüstéremmel is gazdagabb lett Bartos Tamás kollekciója. A 24 éves sportoló a kezdeti úszással töltött évek után immár 16 éve triatlonozik, az idei Ironman Országos Bajnokságra az ELTE-BEAC Polythlon színeiben készül.

A részletes eredmények és Tamás hosszabb beszámolója itt érhető el.

Teczár Szilárd

Írta: Adminisztrátor Versenybeszámolók | 2012-02-08 14:06
P & N Alliance