MEFOB-mérleg 2011.: 1 egyéni és 3 csapatarany - az ELTE "legmefobabb" saját csapata

Az ország egyik legsikeresebb egyetemi multisport-csapata, az ELTE-BEAC Polythlon Klub négyszer állhatott fel a Egyetemi és Főiskolás Országos Döntők dobogóinak legfelsőbb fokára. Sportolóink 2011 legnagyobb sportszakmai sikere, a két felnőtt csapatbajnoki cím (duatlon és maratonfutás) mellett februártól októberig számtalan egyetemi trófeát is begyűjtöttek.


 

 

A csapat szeptemberi duatlon menetelése a piliscsabai Terepduatlon Országos Bajnokságon kezdődött. A korosztályos OB dobogóját kisajátították maguknak a Polythlon versenyzői, Pálfy Máté mellé Pálfy Márton és Margull Dániel állhatott fel. Székely Gellért révén az ifi, Székely Benedeknek köszönhetően pedig a serdülő táv ezüstérmét is megszereztük. A 9 váltó közül Kis Gyula az első, Pelsőczy Attila pedig a harmadik páros tagjaként ért célba.

A nyerő széria egy héttel később Kaposváron folytatódott. A
duatlon MEFOB-ra 8 ELTE-s hallgatóval érkezett a Polythlon, az illusztris névsor láttán nem csoda, hogy női és férfi csapatunk is a győzelemért küzdött. A lányoknak – Kiss Mirella, Torma Noémi, Trenka Viktória – végül ösze is jött a siker, a Kis Gyula, Margull Dániel, Noam Markovitz összeállítású férfi team pedig másodikként futott be. Az egyéni versenyben Kis Gyula és Vonnák Dzsamilla legjobb egyetemistaként végeztek, Kiss Mirella MEFOB második, Torma Noémi MEFOB harmadik lett. Vezetőedzőnk utolsó hazai megmérettetése volt ez a bravúrosan teljesített barcelonai ironman előtt, a csapattagok társaságában töltött, jó hangulatú MEFOB-hétvégék is hozzájárultak kiváló felkészüléséhez.

Áprilisban az ország legnagyobb egyetemi sportrendezvényén, a 21. Bosch
Szarvasűzőkön is öregbítette az ELTE hírnevét a Polythlon szakosztály, legjobb egyetemi futóinkból álló 8 fős váltónk óriási küzdelemben végül másodikként ért célba a sokszoros győztes szegediek mögött. A májusi triatlon MEFOB-ról fiaink és lányaink is elhozták a csapatelsőséget, de legalább ennyire örültünk annak, hogy négy sportolónk élete első triatlon versenyét teljesítette a csodás egri környezetben. Természetesen, sikerrel. A novemberi félmaraton MEFOB-on talán az eredményeknél is fontosabb volt, hogy az anyagi okokból elmaradt Tudás Útja helyett meg tudtuk rendezni az V. Polythlon Dunaparti Félmaratont, ahol végül soha nem látott nevezésszámot és egy hamisítatlan egyetemi futóversenyt eredményezett. Örülünk, hogy a nehéz helyzetben is lehetőséget biztosítottunk a sportolni vágyó egyetemistáknak, és részesei lehettünk ennek a csodálatos napnak.

Székely Mózes szerint, aki ELTE-s oktatóként és 5-szörös Ironmanként vezeti a klubot az egyetemi versenyeken elinduló és sikereket elérő csapattagok amellett, hogy példát mutathatnak a triatlonnal ismerkedők számára, egy összetartó ELTE-s közeget is biztosítanak az igazi kihívásokat kereső hallgatóknak. „Hiszen – legyenek bármilyen szépek az eredmények – a Polythlon végső célja mégiscsak az, hogy minél több egyetemistával ismertesse meg az állóképességi sportok világát.”

A féltávon magyar bajnok, jelenleg ELTE-s hallgató Kis Gyula vezetőedző úgy véli, a 2011-es év bebizonyította, hogy az ELTE meghatározó erőt képvisel az alapsportágak egyetemi bajnokságain. Az eredményeknél ő is fontosabbnak tartja a hosszú távú célkitűzést, a hallgatók bevonását a mindennapi rendszeres mozgás világába. „A sport szeretete, a mozgás igénye az egyetemi közegben tud legjobban kialakulni, hiszen a társaságban végezhető edzések, a nem teljesítmény alapú edzéstervek nagy lökést adhatnak egy életen át a sport, és ezen belül akár a triatlon irányába. Szeretném, ha még több ELTE hallgatót tudnánk elérni, és bevonni ebbe a közegbe. Célom, hogy jövőre megduplázódjon az ELTE-s létszám az egyetemi versenyeken.”

Teczár Szilárd

 

Írta: Adminisztrátor Versenybeszámolók | 2011-12-31 12:58
P & N Alliance