Polythlonos bringások az országúti és monti egyetemi versenyeken

Egy hét leforgása alatt országúti és hegyikerékpáros versenyen is rajthoz álltak az ország egyetemista kerékpárosai. Mind az október 2-i, tahitótfalui Országos Bajnokságon, mind a 9-én, Etyeken megrendezett Mountainbike MEFOB-on részt vettek a Polythlon sportolói. Őszi Krisztián (IK) és Zemlényi Mihály (TTK) személyében két ELTE-s versenyzőnk mindkét helyszínen megmérettette magát. A srácok ELTE Kupa érmekkel és Budapest Bajnokság helyezésekkel tértek haza.

 

 

 

 

 

A Szentendrei-szigeten Őszi Krisztián volt a Polythlon legjobbja. 29 perc 19 mp alatt tette meg a 18 km-es távot, ezzel elhozta az ELTE Kupa aranyérmét és a Budapest Bajnokság hetedik helyezését. Közvetlenül mögötte ért célba Zemlényi Mihály, aki ezzel ELTE Kupa ezüstérmet szerzett. Az ELTE dobogó harmadik fokára Berkó Csaba, IK-s hallgató állhatott fel. Az egyéni indításos verseny országúti kategóriájára összesen 30-an neveztek, közöttük mindössze hat női versenyzőt találunk, ám két Polythlonos sportolónőt is. Dóka Hajnalka (TTK) ELTE Kupa aranyéremmel, Kováts Dóra pedig budapesti bronzéremmel gazdagodott.

Az október 9-i Mountainbike MEFOB-on, talán a zord időjárási körülmények miatt, csak a legelszántabb versenyzők jelentek meg, sok előnevezett kerekes is lemondott az indulás jogáról. Nem így Polythlonos bringásaink, Zemlényi Mihály és Őszi Krisztián, akik a 15 fős mezőnyben negyedik, illetve ötödik legjobb budapesti egyetemistaként értek célba. A verseny helyszínére a szakosztály két oktatója, Székely Mózes szakosztályvezető és Zilahy Gyula egyetemi docens is ellátogatott, egy több mint 60 km-es tekerés árán.

Őszi Krisztián így emlékezett vissza az etyeki pillanatokra: „Az időjárás kevésbé volt kegyes, mint az előző heti országúti MEFOB-on, a hideg levegő, a nem túl nagy, de csípős hideg szél sokakat elriasztott. Az ELTE-s indulókat Margull Dani sportösztöndíjas hallgató fuvarozta. Az eső pont annyira áztatta el a pályát, hogy csússzon, de ne legyen dagonyás. Maga a futam végül esőmentesen zajlott, amikor elindultunk, már nem fáztunk. Hatszor kellett teljesíteni a 3km-es kört, ami mászással kezdődött, és lejtővel végződött. Misi közvetlenül előttem ért célba, és ez így igazán jól jött ki, mert az előző heti országúti időfutam MEFOB-on pont fordítva történt. Misi és én is egy-egy alkalommal sikeresen lementünk a pályáról, de ez igazából nem változtatott a helyezéseinken. Az utolsó kör lejtőjén, az utolsó 500 m-en sikerült egy embereset borulnom, amit egész jól megúsztam, így egy sikeres felfordulással zárom a szezont.”

Ha megismerkednél a Polythlon kerékpáros csapatával, tarts velünk hétvégi túráinkon, vagy a téli időszakban gyere le a spinning terembe, és szabadulj meg felesleges kilóidtól jó hangulatú görgőzések közben.

Kérdéseiddel, jelentkezési szándékoddal fordulj kerékpáredzőnkhöz, Margull Dánielhez!

Elérhetőségek:
e-mail:
daniel.margull@gmail.com
mobil: 70/285-0034

Teczár Szilárd

 

Írta: Adminisztrátor Versenybeszámolók | 2011-10-18 18:07
P & N Alliance