TOP10-ben Európa legrangosabb IRONMAN versenysorozatában az ELTE-BEAC vasembere

2011. október 2-án a már sportlegendának számító Ironman sorozat utáni második legrangosabb ultratávú versenyen, a Challenge Familyn, élete eddigi legjobb idejével TOP 10-ben végzett Kis Gyula, az ELTE-BEAC versenyzője, az idei nagyatádi Ironman ezüstérmese. A Challenge Family pár év alatt komoly riválisává vált a világszerte ismert és népszerű Ironman versenynek. Teljesítményével így a magyar vasember a triatlonvilág elitklubjába került.







 

A nagyrészt Európában megrendezett ironman és félironman távú versenysorozat, a Challenge Family mind pénzdíjakban, mind az indulók számában utolérte a nagy rivális Ironman sorozatot és évről évre egyre több világklasszis sportoló dönt úgy, hogy az Ironman-nel szemben a Challenge-t választja fő versenyéül. Mi sem mutatja jobban e versenysorozat színvonalát és növekvő népszerűségét, mint hogy az idei világrekord is a Challenge Roth - Európa legnagyobb ironman távú versenyén- született, ahol 3100-an álltak rajthoz.

E sorozat részeként az idei Challenge-Barcelona ironman távú versenyt Calellában - 50km-re Barcelonától – rendezték meg közel 1100 résztvevővel. A mezőny erősségét jól fémjelzi a győztes ideje [8:15], ami egyben új pályacsúcsot is jelent. Az ELTE-BEAC versenyzője, Kis Gyula az 54 profi férfiinduló között az abszolút 10. helyen végzett [úszás: 52:02; kerékpár: 4:43:27; futás: 3:02:35], és ezzel a legsikeresebb magyar férfi versenyezője volt a mezőnynek.

„Nagy öröm számomra, hogy az idei nagyatádi Ironman második helye után, nemzetközi szinten is ilyen jó eredményt hoztam, és méltón tudtam képviselni hazámat, egyesületemet és egyetememet. Életem eddigi legjobb időeredményét sikerült teljesítenem, amivel valóban beléptem a világ legjobbjai közé. Külön szeretnék gratulálni sporttársamnak, Csomor Erikának, a Budaörsi Triatlon Klub versenyzőjének, aki a nők között második helyen végzett abszolút kategóriában. Úgy érzem, ezen a versenyen valóban kitettek magukért a magyar ironman-ek!” – nyilatkozta a megmérettetés után az ELTE-BEAC elitsportolója.

Kis Gyulán és Csomor Erikán kívül még két magyar ironman vágott neki a kihívásnak. A Vasemberek Triatlon Klub képviseletében Harsányi Zsuzsa (13. hely), és Vatai Miklós (22. hely) képviselte még hazánkat a rangos megmérettetésen.

Polgár Emese

Írta: Adminisztrátor Ironman | 2011-10-07 14:31
P & N Alliance