Kis Gyula: a cél Barcelona!

Kis Gyula (PPK), az ELTE-BEAC Polythlon vezetőedzője október 2-án áll rajthoz a Challenge Barcelona Ironmanen. Hosszútávú triatlonistánk - a féltáv országos bajnoka és a nagyatádi Ironman kétszeres ezüstérmese - most a Challenge sorozat versenyein megszokott rangos nemzetközi mezőnyben bizonyíthat. A profik között indul a világhírű magyar sportolónő, Csomor Erika és a sokszoros hazai bajnok Harsányi Zsuzsanna is. Gyula célja a legjobb 15-be kerülés. Ehhez javítania kell egyéni legjobbján, ami az elszánt és komoly felkészülés után nem tűnik lehetetlen feladatnak.

 

A katalán fővárostól 70 km-re található Calellában kerül majd sor a 3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és maratoni futásból álló versenyre, az egyik legkeménybb kihívásra a sport világában. A több mint ezer induló atléta között találjuk a többszörös duatlon világbajnok Csomor Erikát, aki bolygónk leghíresebb triatlon versenyén, a hawaii Ironmanen minden idők legjobb magyar eredményét produkálta 2008-as negyedik helyével.

Az illusztris rajtlista mindig ösztönzőleg hat egy-egy versenyzőre, ez a plusz motiváció azonban mit sem ér a megfelelő felkészülés nélkül. Szerencsére az elmúlt időszakban heti 27 órákat edző  Kis Gyulának aligha lesz problémája a kondícióval. Aki egyszer szeretne Ironmanné válni, vagy csak kíváncsi rá, mégis hogy az ördögbe lehet bírni egy majd 9 órás, folyamatos megterhelést, az feltétlenül olvason bele Gyula blogjába, ahol Target Barcelona sorozatcím alatt egész felkészülését dokumentálta.

Az inspiráló versenytársak és a jól sikerült felkészülés mellett a sport iránti alázat és a mentális állapot is döntő tényező lehet. „Az Ironman önmagunk legyőzése. Az állóképesség és az ellenfelekkel való küzdelem mellett a mentális felkészülés is rendkívül fontos. Fizikailag jó formában érzem magam, már csak agyban kell elhinnem, hogy képes vagyok rá. Sokat segít ebben klubom, a BEAC, és szakosztályom, a Polythlon támogatása. Emellett az egész ELTE is mögöttem áll. És itt nem elsősorban a sportösztöndíjra gondolok, hanem azokra a biztató szavakra, amiket a hallgatóktól és az oktatóktól kapok.  Mindent meg fogok tenni a sikerért” – nyilatkozott Gyula röviddel indulása előtt.

Október 2-án szorítsunk együtt Gyuláért! Hajrá ELTE, hajrá BEAC!

Teczár Szilárd

Írta: Adminisztrátor Ironman | 2011-09-27 18:07
P & N Alliance