Nagy csapattal nagy eredményeket ért el az ELTE-BEAC Polythlon az idei Ironmanen

Az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub volt – 75 nevezett sportolójával – a július 30-i, nagyatádi Hosszú távú triatlon OB legnagyobb csapata. A jól megérdemelt sikerek nem is maradtak el: egyéniben és váltóban is két-két érmet hoztak haza a mieink, ami ezen a gyilkos távon (3,8 km úszás, 180 km kerékpár, 42,2 km futás) aligha tudható be a nagy számok törvényének, annál inkább az egész éves felkészülésnek és a szinte emberfeletti (vasemberi) kitartásnak.

 

 

Kis Gyula (ELTE PPK) vezetőedző, azok után, hogy tavaly csak a szurkolói támogatásnak köszönhetően nem adta fel a versenyt, idén időeredményben és helyezésben is lemásolta 2009-es önmagát, 8 óra 42 perc 51 mp-vel az abszolút második helyen végzett. Mátyási Zsófia 11:43:53-mal a kilencedik leggyorsabb női versenyzőként ért célba, korosztályában ez bronzéremre volt elég. A váltók között kettős győzelmet aratott a Polythlon: az aranyérmes Monty Polythlont – Kremmer Zoltán, Tagscherer Imre, Beda Szabolcs – az ELTE Polythlon hármasa, azaz Iván Márk, Pálfy Máté és Szabó Gábor (mindhárman TTK-sok) követte a célban.

Többen is korosztályuk legjobb 10 sportolója közé verekedték fel magukat: Margull Dániel (TTK) negyedik, Mészáros Andrea és Boroznaki Lajos hatodik, Mester Bálint nyolcadik, Bérczi Kristóf (TTK) és Rózsa Sándor (PPK adjunktus) tizedik lett saját korcsoportjában. Visszakanyarodva a váltókhoz, kiemelkedik még a NAKOSIPE Polythlon (Nagy-Kovács Ádám, Sipos Gábor, Pelsőczy Attila) a díjazott váltók között elért negyedik helyezésével, és a Székely testvérek fiatal hármasa, a KGB Polythlon (Székely Kolos, Székely Gellért, Székely Benedek) egyéb váltók versenyében megszerzett hatodik helyével. Az ELTE oktatói is sikerrel vették a nem mindennapi akadályokat, Székely Mózes (PPK) 13:46:27-tel zárta az egyéni versenyt, a TTK professzoraiból álló trió, az ELTE Prof Polythlon (Mindszenty Andrea, Pálfy József, Horváth Ákos) pedig 28. helyen végzett a váltók között.

Oktatók és hallgatók, kicsik és nagyok, tapasztalt triatlonisták és a sporttal most ismerkedők egyaránt bizonyították, hogy a rendszeres sport képessé tehet minket addig szilárdnak vélt korlátaink áttörésére. A segítőkkel, barátokkal együtt több mint száz fősre gyarapodtt csapat tagjaként pedig jó adagot kaphattak a Polythlonos csapatszellemből, mind a megmérettetést megelőző gyékényesi tábor, mind a verseny nehéz pillanatai alatt. Csak remélni tudjuk, hogy a tendencia folytatódik, és jövőre még nagyobb csapattal, még nagyobb sikerek reményében utazhatunk az Ironman helyszínére.

Írta: Adminisztrátor Ironman | 2011-08-03 16:21
P & N Alliance