4. Polythlon Hírlevél  2007. április 26.

Tartalom:

  1. Beszámolók
  2. Ironman infók
  3. Egyebek
  4. Következő versenyek

1. Beszámolók

 

2007.04.21. Duatlon Diákolimpia Országos Döntő
Három fővel képviseltette magát a BEAC Polythlon az ország 275 iskolájából több mint 800 tanuló részvételével megrendezésre került 2007. évi Duatlon Diákolimpia Országos Döntőjén a Győr melletti écsi Rába Ringen. Erős szélben de napsütésben küzdöttek a gyerekek. Igaz, hogy néha apukák is szaladgáltak a futók között a mezőnyben, segíteni próbálván éppen depózó kicsinyeiket, ennek ellenére Benedek 91 főből az előkelő 7. helyet szerezte meg, 21 mp-el lemaradva az aranyérmestől, és mindössze 1 mp-el lecsúszva a 6. helyről. Ezúttal nem esett le a lánca, mint Somogyszilen, ahol a szerelés jó pár perc veszteséget jelentett neki.

Gellért igen erős mezőnyben, sok Villám SC-sel, többek között Bem Norberttel, Pap Dáviddal küzdve 23. lett korcsoportjában 96 gyerek közül. Kolos életében először indult nem kis montival, hanem igazi versenybringával, aminek a váza még egy hajszálnyival magasabb is a kelleténél, ez a debütálása a 62. helyet jelentette 18 perces idővel, és a rajt előtt egy eséssel a depózás gyakorlásakor.

A Rába ring nagyon felcsigázta érdeklődésüket, nagy sajnálatukra már nem tesztelik a Rábákat ezen a pályán, pedig szívesen megnézték volna, ahogy az éles szerpentineken kanyarognak a robosztus járgányok.

 

Ditte

 

 

2007.04.22. Vivicitta

Ugyan nem sikerült mindenkinek összefutnia mindenkivel a csodálatos időnek köszönhető tömeg miatt (10 órakor nem csak a Midicitta futam hömpölygött a szigeten, de már a nézők is alig fértek el a kordonok és a hídbejáró korlátja között, sőt, akkora tapsviharban száguldottunk a cél felé, el sem lehet mondani!) Itt most közreadom néhányunk élménybeszámolóját. Márké még nem érkezett meg, de ha jól emlékszem, 48 perc körül futotta a 12 km-t.

 

Kis családunkkal érkeztünk, de a végére egész sokan
"összefutottunk"! Az eredmények nagyjából: Fröhlich Henrik: 1h 03min,
Kőhegyi Bori: 1:02 (?), Gina: 1:06. Tesómnak az első 10km feletti futása
volt, és nagyon tetszett neki, pár perccel utánam ért célba! Futott még a
témavezetőm is, akit már tavaly belerángattam egy maratoniba, de most a 12
éves unkahúgát kísérte, aki 5. volt a 800m-es OB-n, és ilyen hosszút eddig
még nem futott! Ideje 1:09 lett!!! Amúgy kítűnő időnk volt, emiatt
rengetegen voltunk, ezért elég nehéz volt előrehaladni a tömegben."
Jó volt!
Frölich Georgina

 

Vasárnap is száz ágra sütött a nap, s bár a fiúk lemondták velem közös részvételüket, részben mert kitikkadtak az előző napi diákolimpiától, illetőleg lelombozódtak, mert a dobtanár-rendezte focizást a Margitszigeten lefújták (a kettőre együtt kijöttek volna…), mégis kikocogtam a szigetre már sötét kora hajnali fél kilencre, hogy életem első,  szervezetten megtett 6,5 km-ét lefussam. Ha nem fújt volna nagyon erős szél, szinte rekkenő hőség lett volna. Da szerencsére bizonyos útszakaszon még hátszél is segített, így aztán 38:40 alatt sikerült célba érnem. A legjobb 22:38 alatt tette meg ezt a távot. Valahol meg kellett magam mérettetni, ha már beneveztem 29-ére a duatlon fesztivál nyílt futamára (ahol terveim szerint sereghajtó leszek csupa tini között).

Ditte

 

A hétvégén volt a Bp-i városvédő futás. A Midicittán 2500-an álltunk rajthoz. A startig Péter Attila alapozta a hangulatot. Majd Kuttor Csaba elsütötte a startpisztolyt és a tömeggel megindultunk a 6,5 kilis  távon. Miután kiverekedtem magam a tömegből, a saját tempómat kezdtem futni. Azonban két „nehezebb” szakasz is várt rám. A felhajtó az Árpád és Margit-hídra. Amire (köszönhetően a Gellért-hegyes edzéseknek) gond nélkül, szöcskeként szaladtam fel. Majd a táv vége felé a lejtőt és a helyismeretet kihasználva, könnyedén befutottam a célba. Az időm (magamhoz képest) egész jó lett 23:33.

Később a hírlevélben megcélzott helyen találkoztam Georginával, aki lelkesen készült a 12 km-nek. És ha tudom h  Kuttor, Walkó Andrea, Kállovics Anikó...is indul ide is benevezek. Talán jövőre…

Gratulálok minden résztvevő klubtársnak!!

Dénes

 

2. Ironman

Beneveztünk két egyéni versenyzőt és két váltót. Az április 20-i előnevezési határidőt tudtuk tartani, hála gyors döntéshozatalotoknak. Ez azt jelenti, hogy 9.000 Ft-tal kevesebbet költöttünk az ironman nevezésre, és ezt az összeget egy másik verseny nevezésére fordíthatjuk.

A nevezési lapra csak a neveket kellett beírni, tehát mindkét váltónál még lehet variálni, ki mit szeretne és mennyit teljesíteni (Ákos például szeretne teljes maratont futni, Márknak viszont nem elég az úszás magában – úgy hogy erről még egyezkedünk. Így most a következőképpen néz ki a Polythlon részvétele Nagyatádon (Rózsa Sanyi maga intézi, de beírtam a táblázatba):

 

Egyéni

 

Versenynév

Név:

?

Rózsa Sándor  

Mózes-Polythlon

Székely Mózes

 

 

Egyéb Váltó

Úszás

Bicikli

Futás

Versenynév

NEVEK:

Monty Polythlon I.

Bérdi Márk

Csuhai Sándor

Horváth Ákos

 

 

 

Bérdi Márk

Monty Polythlon II.

Sztanyek Tímea

Borsós Tibor (75 km)

Arany Dénes

 

 

Koronika Judit

Koronika Judit

 

 

Székely Gellért

Sztanyek Tímea

 

 

Székely Benedek

Székely Benedek

 

 

 

Székely Gellért

 

 

Szállást lefoglaltam a Solar Hotelben Nagyatádon összesen 10 főre, a kívánt megosztásban. Kérem, hogy aki még ott szeretne megszállni, és szívesen veszi, ha intézem a foglalást, üzenjen a ditsz@freemail.hu-ra. Köszönöm.

 

 

3. Egyebek

Sikerült bemondatni a Duatlon Diákolimpián az április 30-i triatlon bajnokságot, ami Olimpiai Ötpróbába is beszámít. Reméljük sok érdeklődő jön el. Nem ELTE-sek is részt vehetnek, csak éppen nem kapnak érmet. Az Olimpiai Ötpróbában azonban érvényes lesz teljesítményük, ha célba érnek. Gyertek mindenképp! Triatlonozni vagy segíteni a rendezésben!!

 

Jó hír, hogy Mitrócsák Lacinak talán sikerül megszereznünk a licencet, így jöhet a VB válogatóra vasárnap. Legalábbis erre kaptunk ígéretet a Szövetségtől, amennyiben a sportorvosi és a szükséges aláírások holnapig összegyűlnek.

 

4. Következő   versenyek

 

április 29.

Bécs félmaraton (Wien Energy Run)

Bécs

http://marathon.soft.uni-linz.ac.at/?url=halfmarathon&menu=1

április 29.

Rövidtávú OB, VB Duatlon válogató

Budapest

www.zalaszam.hu/triatlon/vnaptar2007/kiiras0429bp.htm

április 30.

Olimpiai Ötpróba - ELTE Triatlon Bajnokság

Margitsziget

eltetriatlon.freeblog.hu

május 6.

Normafa futás

Budapest

www.futanet.hu

május 8.

5vös 5km

Budapest

http://ludens.elte.hu/~akos/ttksport

május 13.

Olimpiai Ötpróba kerékpár

Írta: Adminisztrátor Hírlevél | 2007-07-11 15:32
P & N Alliance