Majd 2000 hossz 24 óra alatt - úszómaraton a Polythlonnal

A 24 órás úszásoknál nincs jobb alkalom egy kis vízbe szálláshoz. Ezeken a megmérettetéseken egyszerre fejlődik a csapategység és az egyéni úszótechnika, az idővel való küzdelem pedig minden sportágban a legizgalmasabbak közé tartozik, különösen ha csapattársakkal együtt éli át az ember. Az ELTE-BEAC Polythlon úszói 97,2 megtett km-rel az ötödik helyen végeztek az október 15-i, dunaújvárosi Úszógálán. A helyezésnél is többet elárul, hogy a csapat 20 km-t javított februári 24 órás teljesítményén.

 

 

1944 befejezett hosszal ötödikként úszott be a Polythlon a 16 csapatos mezőnyben. Meglehetősen változatos összetételben álltunk rajtkőhöz, 19 sportolónk között volt búvár, búvárúszó, vízilabdázó, kezdő és gyakorlott triatlonista, de még Ironman is. A Besztercei Balázs (TTK) szervezte csapatot Bana Gábor Péter (IK), Bernhardt Balázs, Bíró Gábor, Boroznaki Lajos, Borzák Réka (TTK), Halász János, Kis Gyula (PPK), Kiszer Norbert, Kováts Dóra, Makra Katalin, Margull Dániel (TTK), Mátyási Zsófia, Nyári József, Rusz Ágnes (BTK), Schmidt Zoltán, Szeiler Sára, Torma Noémi (PPK) és Vizsoly Pál (TTK) alkotta. Eredményük megközelíti a Polythlon 102,2 km-es 24 órás rekordját, amit még 2009-ben állított fel az egyesület ugyanezen a versenyen.

A viadal után Kis Gyula vezetőedző értékelte az úszással töltött napot: „Amit a vegyes összetétel ellenére is kiemelnék, az a csapategység. Már a harmadik ilyen jellegű versenyünk ez, és minden alkalommal az egységesség volt az erősségünk. Szerintem ennek köszönhető, hogy most sikerült jócskán túlszárnyalnunk februári, kistarcsai teljesítményünket. Ebben új taktikánk is szerepet játszott, de sokkal fontosabb volt a tagok helytállása. Sokan fejlődtek óriásit Mórocza Nóra kezei alatt, aki egy szakmailag elsőrangú, másfél éves edzésprogramot állított össze az egyesületnek. Az elvégzett munka most meghozta gyümölcsét, és ezzel a nagyszerű teljesítménnyel a legjobbak közé emelkedtünk. Én úszás terén határozott fejlődési pályán látom a Polythlonosokat. A csapatszellem és hangulat pedig – mint minden ilyen versenyen - egyszerűen fenomenális volt.”

Más csapatoknál is megfordultak versenyzőink, Ottlakán Orsolya a bronzérmes Dunaújvárosi Főiskolánál, Schmidt Miklós, Cserhalmi Ágnes és Mórocz József pedig az Edzésonline-nál tempózott. Szívből gratulálunk nekik is.

Ugyan nem tart majd 24 órán keresztül, de mindenképpen sok izgalmat és nagy versenyeket tartogat a november 6-i Úszó MEFOB is, a hosszabb távok kedvelői pedig december 9-én csobbanhatnak a Mányoki úti Uszodában egy 12 órás úszás keretében. Az ELTE-sek mindkét eseményre Kis Gyulánál, triatlon sportösztöndíjas hallgatónknál jelentkezhetnek.

Elérhetőségek:
e-mail:
gyulatri@gmail.com
mobil: 06/30 371-6771


Teczár Szilárd

Írta: Adminisztrátor Hosszútávúszás | 2011-10-21 14:11
P & N Alliance