Párban az őszi crossfutás ELTE-s bajnokai

Hogyan is lehetne eltölteni, egy ilyen novemberi, tavaszt idéző napot? Például egy “kellemes” 20 kilométeres crossfutással Kistarcsán. Az idei őszi sorozat legkeményebb versenyén, Kis Gyula (PPK) mint címvédő vett részt az ELTE -BEAC Polythlon színeiben, de nem jött egyedül…

 

Egy év kihagyás után idén újult erővel indult ismét útjára a közel 100 fős, szenvedni vágyó mezőny. A rajtvonalat elhagyva szinte egyetlen pillanatra sem kalandozhatott el a figyelem, hiszen egy crossfutás nemcsak a fizikumot teszi próbára, hanem rendkívüli koncentrációt is igényel. A közel félmaratoni táv jóval megterhelőbb volt, mint egy utcai futóverseny. Nemcsak az ellenfeleket és önmagát kell az embernek legyőznie, hanem a terepet is. Itt elég egy rossz lépés, vagy egy elmélázott mozdulat, és máris a hátára kerülhet a versenyző. Ennek veszélye a fáradtság faktor közbelépésének hatására egyre csak fokozódik a táv előrehaladtával.

 

Gyula a rajtot követően magabiztosan tartotta az iramot a három fős élbollyal. Majd 8 kilométer környékén, a terep adta emelkedést kihasználva iramot váltott, és szép lassan leszakította ellenfeleit. A gödöllői határában fekvő Bolnoka erdő tartogatott még néhány meglepetést, de Gyula erőteljesen vette az akadályokat, majd kissé sarasan elsőként szakíthatta át a célszalagot, csakúgy mint két esztendővel korábban. A 20,3 kilométert végül 1óra 20 perc 40 másodperc alatt teljesítette.

 

Az ELTE-BEAC Polythlont a rövidebb, 4 kilométeres távon Wachtler Beáta (ÁJTK) képviselte. Bea rengeteget fejlődött az idei évben. Bár főversenye a szeptember eleji félmaraton volt – ahol közel 10 percet faragott le addigi legjobb idejéből – itt sem okozott csalódást. Kiegyensúlyozott futással utasította maga mögé a 14 év feletti korosztály összes lányát, és asszonyát. Jó egyetemi csapathoz méltón a tudomány is képviseltette magát a versenyen:  Torma Noémi (PPK) a kutatásához való adatgyűjtés mellett kicsi, de annál lelkesebb szurkolótáborként bíztatta a futókat.

 

Az őszi crossfutó sorozat ugyan véget ért, de a téli újabb izgalmakat ígér. A következő állomás Csömör lesz decemberben, ahol újra átélhető a terep adta nehézségek utáni elégedettség. No meg a forró tea melengető, felüdítő érzése.

 

Jössz velünk futni?  Do you tri?

Írta: Adminisztrátor Hosszútávfutás | 2010-11-16 05:04
P & N Alliance