Polythlonosok a duatlon élmezőnyében

Remekül sikerült az idei duatlon szezon az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub számára. Felnőtt csapatunk az orfűi Országos Bajnokságon a dobogó legfelső fokára állhatott, Kriván András révén az Európa Bajnokságon is kiválóan szerepeltünk, ifjúsági és serdülő versenyzőink pedig a somogyszili Amatőr Kupán remekeltek. Az évad végén nem maradt el a jól megérdemelt jutalom sem, az OB illetve a ranglista-helyezések alapján a Magyar Triatlon Szövetség öt versenyzőnk teljesítményét is elismerésben részesítette.

 

 

 

 

 

 

Kis Gyula (PPK) és Pálfy Máté (TTK), amellett, hogy Nyári Józseffel kiegészülve csapatban megnyerték az áprilisi OB-t, egyéniben is az első hat között végeztek, ezzel pedig kiérdemelték a felnőtt I. osztályú minősítést. Gyula, aki a verseny második helyezettje lett, elmondta, hogy a duatlon számára csak egy jó felkészülési lehetőség a hosszú távú triatlon versenyek előtt. Ettől függetlenül is maradéktalanul elégedett mutatott formájával, vezetőedzőként pedig a csapat fejlődésének határozott jeleit látja az OB győzelemben és az előkelő ranglistás helyezésekben, melyek azt mutatják, hogy egyre több Polythlonos éri el a versenysport szintjét.

 

Máté élete egyik legjobb versenyének nevezte az orfűi küzdelmet, ahol a csapatbajnoki cím mellett az egyéni hatodik helyet is sikerült begyűjtenie. Nagyon jól esik neki, hogy a legjobbak közé került a ranglistán, még akkor is, ha az OB-ről néhány nagy név hiányzott, így a végeredmény nem feltétlenül tükrözi a valós erőviszonyokat. Ez az eredmény az egész éves kemény edzésmunkát is dicséri, melyből Máté edzőként is kiveszi a részét. A szerda délutánonként a Kopaszi-gáton tartott edzésekre a lelkes amatőrök mellett időnként profi versenyzők is kilátogatnak, hiszen a rövid szakaszok remek alkalmat kínálnak a kerékpár és a futás közötti váltások begyakorlására.

 

Kriván András junior I. osztályú besorolást kapott, sikerekben gazdag évadjából kiemelkedik a somogyszili junior második hely és a limericki Duatlon EB-n elért tizenhatodik helyezés. Székely Gellért ifjúsági, Székely Benedek pedig serdülő kategóriában lett Aranyjelvényes Sportoló. Mindketten hetedikként végeztek korosztályos ranglistájukon, ez az eredmény a somogyszili Amatőr Kupán és a mezőkövesdi Sprint OB-n elért helyezésekből tevődött össze.

 

Mind az öt versenyzőnknek gratulálunk a kitartó felkészüléshez, a kiemelkedő versenyzéshez és természetesen a begyűjtött elismerésekhez is!

Írta: Adminisztrátor Triatlon OB-k és ranglistaversenyek | 2011-05-18 17:19
P & N Alliance