Az ország legjobb amatőrjei és új vasemberek az ELTE-BEAC Triatlon Klubjában

Hatalmas Polythlonos sikereket hozott a 27. Vasi Vasember Olimpiai távú Triatlon OB Szombathelyen. Az országos Amatőr Kupasorozat legelismertebb versenyén az ELTE női csapata aranyérmes lett. A Koronika Judit (TTK), Mórocza Nóra (PPK) és Makra Kata összeállítású csapat – egyéni korosztályos helyezések mellett – az abszolútban Amatőr Országos Bajnoki címet szerzett. Vezetőedzőnk, Kis Gyula (PPK) kimagasló kerékpározással és kiegyenlített futóteljesítménnyel, a legjobb elit versenyzőket is megszorongatva lett amatőr országos bajnok.

 

 

 

 

 

 

Az ország legrégibb, idén 27. alkalommal megrendezett triatlonversenye az amatőrök Mekkájának számít. A versenyről versenyre járó törzsgárdán kívül itt nagy számban megjelennek azok is, akik kizárólag a Vasi Vasemberre készülnek. Az ELTE-BEAC 7 hölgyet és 11 férfit indított, köztük sokan életük első olimpiai távú triatlonját teljesítették. Nem kis kihívás a város központjában, a Csónakázó tóban leúszott 1500 m után a dombos terepen letekerni 40 km-t, majd leszállva a kerékpárról négyszer futva megkerülni a tavat, ami a skanzenen át összesen épp 10 km.

A polythlonosok minden esetre jól vizsgáztak. A nők közül Koronika Judit (TTK) és Makra Katalin második, Mórocza Nóra (PPK) negyedik, Borzák Réka (TTK) pedig ötödik lett saját korcsoportjában. Férfi csapatunk pedig kifejezetten remekelt, hiszen a rendkívül erős amatőr mezőnyben a Kis Gyula, Pierre Heynemand és Nyári József összeállítású csapat az Amatőr OB bronzérmese lett. Pierre Kanadában élő iskolaigazgató, aki ötévente egy egész éves szabadságot tölthet utazással és edzéssel, s idén európai körútján családjával az ELTE csapatát választotta partnernek.

A Vasi Vasember mind az egyéni felkészülés, mind a csapatszintű összetartás szempontjából méltó lezárása volt a Polythlon nyári edzőtáborának. Az igazi erőpróba azonban még hátravan: a július 30-i, nagyatádi Ironman-en minden erőtartalékra és biztatásra szüksége lesz versenyzőinknek , hogy akár első alkalommal, akár sokadjára végigússzák, -kerékpározzák és -fussák az ironmanné válás izzasztó útját. A legtöbb támogató kéz mindenesetre a mieinket segíti majd, hiszen az ELTE-BEAC Polythlon 73 fős csapata lesz a legnépesebb az egész mezőnyben. És mi sem lehetne felemelőbb, mint egy összetartó csapatban megküzdeni vélt korlátainkkal!

 

Írta: Adminisztrátor Versenybeszámolók | 2011-07-20 09:59
P & N Alliance